[ română ] | english | deutsch
 
 
Arhitectura Modelare 3D Amenajari Interioare Consultanta Despre noi Contact Blog
 
  Proiecte de arhitectura  
 

IVASCHESCU - Bloc de locuinte

Data : 03-2006
Adresa : BUCURESTI
Client : Ivaschescu VIOREL
 

Acest proiect a fost o mare provocare pentru noi intrucat terenul disponibil era foarte ingust si situat intr-o zona cu multe restrictii. Totusi, ne-am folosit de un proiect urbanistic de detaliu aprobat in prealabil, ce trata parcela alaturata si care, prin extindere, facea o derogare de la restrictiile zonei si pentru parcela pe care se situa proiectul nostru.
Tinand cont de forma casei si zona construibila, am propus o dispunere a apartamentelor cu nodul de circulatie verticala pozitionat central, avand apartamente tip "duplex" pe fiecare parte a sa. La etajul 4 apar doua apartamente de cate doua camere, iar la etajul 5 si 6, apar retrageri succesive si, implicit, niste terase mari asociate unor apartamente tip "penthouse".
In aparatamentele duplex am prevazut supante generoase deasupra livingului si a locului de luat masa.
La parter, spre strada, am proiectat un restaurant pe doua niveluri ce ar fi putut fi recompartimentat ulterior astfel incat sa poata avea si rol de showroom.
Proiectarea a fost intrerupta intrucat proiectul PUD ce statea la baza justificarii solutiei noastre arhitecturale a fost
"anulat" in cadrul primariei.