[ română ] | english | deutsch
 
 
Arhitectura Modelare 3D Amenajari Interioare Consultanta Despre noi Contact Blog
 
  Proiecte de arhitectura  
 

SPA Corbeanca

Data : 06-2007
Adresa : Corbeanca
Client : S.C. API Constructii-Investitii S.R.L.
 

Proiectul trateaza un centru sportiv si de agremet in Corbeanca - Paradisul verde. Elaborarea acestui proiect a fost cu atat mai dificila cu cat conceptul de SPA combinat cu functiuni ca piscina, fitness si sali de fizioterapie este relativ nou  (cel putin in Romania) si ne-a fost destul de greu sa gasim normative care sa trateze genul acesta de programe de arhitectura.
Din punct de vedere functional, cladirea este rupta in doua zone: una destinata circulatiei clientilor dezbracati cu acces la piscina, sauna, bai de plante, masaj, etc. Si una pentru functiunile pentru care trecerea prin vestiar nu este necesara si care include cele trei cafenele, salile de fitness si zona de cosmetica.
Accesul principal se va face la nivelul demisolului de la nivelul drumului. Aici, in holul de intrare va exista o receptie in directa legatura cu garderoba, un grup sanitar si accesul la vestiare. In holul de acces va exista si nodul de circulatie verticala spre etajele superioare. Tot in demisol, avand o legatura separata cu zona de piscina, va exista zona de sauna si spa, dotata printre altele cu bai de plante, sauna, hamam, sali de masaj, bazine interioare si jacuzzi. Restul demisolului va fi rezervat spatiilor tehnice si depozitarii.
La parter va exista, direct din holul principal ce contine nodul de circulatie verticala, o cafenea, grupuri sanitare pe sexe, accesul spre o terasa exterioara a cafenelei si accesul spre zona de cosmetica. Tot la parter se afla piscina acoperita si accesul spre solar si piscina exterioara.
La primul etaj se afla o zona de asteptare cu acces la internet, in holul ce contine nodul de circulatie verticala, un grup sanitar pe sexe si accesul spre doua sali de fitness.
La fatade am incercat sa folosim un finisaj de lemn si metal, optand pentru EtalBond in combinatie cu HPL cu aspect de lemn. Aceste materiale se monteaza pe fatada cortina si dau cladirii un aspect mai cald si mai bine integrat in peisajul partial impadurit al mediului inconjurator. In plus, am propus montarea unor serii de profile brisse-soleil din lemn pe fatada cortina.
O particularitate interesanta a acestei cladiri este solutia de ventilatie si climatizare. Datorita faptului ca, determinati de functiunea cladirii, nu puteam avea stalpi pe mijlocul tronsoanelor, au rezultat o serie de grinzi foarte mari ce faceau imposibila pozarea tubulaturilor de ventilatie in lungul tronsoanelor fara a micsora extrem de mult inaltimea spatiilor. In aceste conditii, am propus montarea tubulaturilor de ventilatii in exteriorul stalpilor, in zona in care nu exista grinzi, putand astfel sa le mascam in parapetii fatadelor cortina.