[ română ] | english | deutsch
 
 
Arhitectura Modelare 3D Amenajari Interioare Consultanta Despre noi Contact Blog
 
  Proiecte de arhitectura  
 

OPRESCU - Locuinta

Data : 03-2007
Adresa : Corbeanca
Client : Fam. Oprescu
 

Parte dintr-o ilustrare de tema pe baza careia nu s-a continuat proiectarea, proiectul de fata urmareste realizarea unei locuinte, triplex, izolate, pentru o familie.
Terenul, fiind unul de colt era in sine problematic intrucat era marginit de strada (spatiu public) pe doua dintre laturile sale. Astfel, s-a incercat orientarea casei in asa fel incat sa se tina cont de punctele cardinale dar si in asa fel incat sa se creeze o zona intima, separata de spatiul strazii. A fost necesara o retragere de 6 metri fata de limita de proprietate pe laturile cu strada intrucat aceasta urma sa fie largita.
Locuinta, avand o suprafata construita totala desfasurata  de aprox. 370mp distribuie pe niveluri urmatoarele functiuni:
-la parter: garaj, un spatiu tehnic, spatiile de acces cu vestiarul si grupul sanitar de serviciu, bucataria, camara aferenta acesteia, si camera de zi (cu zonele sale specifice tratate distinct, separate prin mobilier sau denivelari: zona de luat masa cu mini-bar, zona de conversatie si zona semineului).
-la etaj: trei dormitoare -dintre care doua servite de o baie comuna- iar cel de al treilea (dormitorul principal) dotat cu baie si dressing proprii, punctul central compozitional fiind insa un spatiu in supanta camerei de zi principale de la parter, spatiu intens vitrat (marcat si in fatada) ce poate fi folosit ca o extindere a camerei de zi (zona de discutii) sau ca un spatiu de joc pentru copii). De la acest nivel se poate iesi pe o terasa generoasa deasupra intrarii. Cele doua dormitoare din spatele cladirii au terasele lor separate.
-la mansarda –camera de hobby, spatiu de depozitare, o supanta deasupra etajului, in dreptul intrarii si o terasa generoasa care vede spre gradina.
In conceperea proiectului s-a optat pentru crearea unor spatii fluente, deschise, comunicante intre nivelturi -supante-, extrem de luminoase.
Avand o suprafata construita la sol de aprox. 170mp si o suprafata construita desfasurata (exclusiv balcoanele si inclusiv subsolul) de 370 mp, suprafetele principalelor incaperi sunt: camere de zi=69mp, biroul=15mp dormitorul principal (fara baie si dressing)= 20,5mp, celelate dormitoare 15.6/14.7mp, iar spatiul de hobby de la mansarda 55.7mp
Proiectul este disponibil pentru refolosiri cu sau fara modificari.