[ română ] | english | deutsch
 
 
Arhitectura Modelare 3D Amenajari Interioare Consultanta Despre noi Contact Blog
 
  Proiecte de arhitectura  
 

PARAUL RECE - Reconversie

Data : 05-2006
Adresa : Predeal
Client : TREND Imobiliar
 

Unul dintre primele si cele mai grele proiecte ale noastre,  a inceput in luna mai a anului 2006 si s-a incheiat abia in aprilie 2009.
Proiectul a constat intr-o reconversie si extindere a unei foste popicarii degradate si parasite intr-un imobil de locuinte de vacanta.
Pozitionarea constructiei este una foarte potrivita functiunii de locuinte de vacanta, pe varful dealului Paraul Rece, exact la mijlocul distantei dintre Predeal si Rasnov.

Din punct de vedere functional  cladirea este rupta in doua zone: una de locuire cu unitati locative propietate privata si una cu functiuni, separata de zona de locuire. Distributia acceselor spre cele doua zone este facuta prin holul intrarii principale, acesta fiind singurul loc in care cele doua zone vor comunica.
Zona de servicii contine, la parter, o sala de mese, zona bar si biliard si o mica chicineta. La subsol se afla o sauna, vestiare pe sexe, grupuri sanitare, spatiu ALA folosit ca sala de fitness si centrala termica.
In zona de cazare, la parter, se afla o receptie si mini-bar in zona imediat adiacenta intrarii, precum si apartamentul administartorului (apartament de 2 camere – living si dormitor - cu baie si bucatarie). La nivelul parterului se mai afla 8 garsoniere cu baie si chicineta accesibile de pe un hol central, un apartament de 2 camere cu baie si chicineta, si 6 duplexuri ce contin living, dormitor, baie, debara si o chicineta. La nivelul subsolului va exista o boxa pentru fiecare apartament duplex ce va avea accesul direct din spatiul apartamentului. Toate aceste apartamente de la nivelul parterului au acces pe terasele podite cu lemn sau inierbate de pe perimetrul constructiei.
La etajul 1 se afla 10 garsoniere pe acelasi partiu ca cele de la parter si 3 apartamente de 2 camere cu baie si chicineta. Tot aici se afla si dormitoarele celor 6 apartamente duplex.
La mansarda vor fi 5 apartamente de doua camere cu baie si chicineta.
Accesul in apartamente se face pe un coridor in lungul cladirii, iar pe verticala, circulatia se face pe o scara in doua rampe intrucat cladirea este volumetric rupta in doua corpuri iar placile sunt decalate pe linia de ruptura permitand existenta scarii in aceasta forma.