[ română ] | english | deutsch
 
 
Arhitectura Modelare 3D Amenajari Interioare Consultanta Despre noi Contact Blog
 
  Proiecte de modelare 3D  
 

BELVEDERE - Baneasa

Data : 10-2007
Adresa : BUCURESTI
Client : Trend Imobiliar
 

PERPSEPCTIVE EXTERIOR

Modelul 3d al ansamblului rezidential Belvedere Baneasa este alcatuit din patru cladiri identice de apartamente, cu o inaltime de P+14, alte trei constructii cu spatii comerciale, identice intre ele, cu o inaltime de P+3, un restaurant si intreaga amenajare exterioara a spatiilor din jurul blocurilor. Constructia 3d a acestei dezvoltari imobiliare a prezentat un grad inalt de complexitate datorita dimensiunilor mari a blocurilor de apartamente, a retragerilor in terasa pe inaltimea a noua niveluri si a varietatii formelor volumului exterior. Datorita marimii considerabile a unei astfel de scene s-a pus accentul pe o optimizare cat mai riguroasa a constructiei 3d. Astfel s-a modelat 3d doar anvelopanta pentru toate cladirile si nimic din interior, cladirile identice intre ele au fost replicate cu instance, iar pentru texturi s-au folosit materiale de tip standard. Iluminarea este realizata prin intermediul unei surse de lumina care imita lumina solara.      

PERSPECTIVE INTERIOR

Vizualizarile 3d de interior cuprind trei tipuri de apartamente (2, 3 si 4 camere). Modelul 3d si mobilarea au fost realizate pe baza planurilor de arhitectura, dorind sa ajute la intelegerea acestora. Texturile folosite redau cat mai fidel finisajele de interior ce vor fi aplicate in realitate. Prin cromatica si prin obiectele decorative propuse s-a incercat conturarea personalitatii fiecarei camere.   

PLANURI PREZENTARE

Realizarea acestor planuri de prezentare a pornit de la planurile tehnice de arhitectura si au rolul de a le simplifica si de a le face cat mai usor de "citit". Astfel s-au marcat peretii, s-au folosit texturi realiste pentru pardoseala si s-au inserat vederi de sus cu mobilier 3d, obiecte decorative si vegetatie. Pe langa planul apartamentului au fost realizate si o serie de scheme de localizare la nivelul ansamblului si in planul de etaj.


ANIMATII

Filmele de prezentare pentru ansamblul rezidential Belvedere Baneasa au fost realizate pentru exterior si interior.

Animatia de exterior prezinta o vedere de ansamblu asupra dezvoltarii imobiliare, punand in evidenta amenajarea spatiilor verzi, aleile de acces, jocul teraselor retrase si volumetria dinamica a blocurilor de apartamente. Traseul turului virtual realizeaza o rotatie de 360 de grade in jurul ansamblului rezidential.

Tururile virtuale de interior realizeaza o parcurgere in detaliu a fiecarei camere din trei tipuri de apartament. Aceste animatii pun privitorul sa paseasca in mod virtual prin diversele spatii interioare.