[ română ] | english | deutsch
 
 
Arhitectura Modelare 3D Amenajari Interioare Consultanta Despre noi Contact Blog
 
  Proiecte de modelare 3D  
 

ENGEL TULIP Residences

Data : 02-2008
Adresa : BUCURESTI
Client : Dracula
 

IMAGINI DE EXTERIOR

Ansamblul Engel Tulip Residences este alcatuit din 5 blocuri, a cate 2 tipuri. Primul tip este un bloc cu 2 scari, cu regim de inaltime de P+8, ce se repeta de 4 ori, iar cel de-al doilea are 2 scari, o inaltime de P+12 si se regaseste o singura data. Pentru aceasta lucrare am folosit modelul 3d furnizat de beneficiar, pe care a trebuit sa il texturam, sa il anturam si sa setam sistemul de lumini. In privinta finisajelor de exterior s-au folosit doua materiale de tip standard care sa simuleze tencuiala alba si crem, iar pentru caramida s-a folosit o textura de tip seamless (la care nu se vede gradul de repetabilitate) si pe care s-a aplicat o textura de bump. In ceea ce priveste anturajul, pentru a nu incarca scena foarte mult s-au creat modele 3d de tip xref si au fost multiplicate folosind instance. Astfel vegetatia, masinile si oamenii folositi au un nivel de detaliu ridicat contribuind la realismul imaginilor de exterior.

PLANURI DE PREZENTARE

Planurile de prezentare s-au realizat pentru fiecare tip de apartament ce se regaseste in ansamblul Engel Tulip Residences. Planurile de arhitectura au fost folosite ca suport in realizarea planurilor de prezentare. La realizarea acestui tip de prezentare s-a folosit o serie de texturi pentru pardoseala, care sa imite cat mai bine materialele ce vor fi folosite in realitate. Mobilierul inserat in planurile de prezentare a fost realizat in 3d, pentru a reda cat mai real atmosfera apartamentului. Pentru aceste planuri de prezentare s-a realizat si paginarea care include cateva scheme de localizare in ansamblu si, in planul etajului, informatii despre tipul apartamentului si alte texte.

FOTOMONTAJ


Pentru realizarea fotomontajului, in primul rand s-a urmarit o incadrare care sa urmeze perspectiva din poza terenului. Apoi, am cautat sa gasim o iluminare a modelului 3d care sa simuleze lumina din fotografie. In final s-a facut o serie de ajustari, legate de conturul imaginii scoase din modelul 3d, de constrast si de balansul de culori, care sa integreze cat mai bine modelul 3d in fotografie. 

IMAGINI TIP BANNER

Datorita rezolutiei ridicate, pentru acest tip de imagini (6496 x 4133 px) a fost necesar un timp mai indelungat de realizare. Pentru a usura procesul, s-a folosit un sistem prin care informatia imaginii era stocata direct pe hard-disk si nu in RAM, fiind salvata intr-un format brut (raw) permitand apoi salvarea la orice rezolutie si in orice format dorit.