[ română ] | english | deutsch
 
 
Arhitectura Modelare 3D Amenajari Interioare Consultanta Despre noi Contact Blog
 
  Proiecte de modelare 3D  
 

LOTUS Residences

Data : 04-2008
Adresa : Brasov
Client : Roinvest
 

PERSPECTIVE EXTERIOR

Modelul 3d al ansamblului rezidential Lotus este de mari proportii (2 bare a cate 3 scari cu un regim de inaltime de P+10), avand un grad ridicat de variatie al fatadelor. In procesul de constructie al modelului 3d s-a urmarit atingerea unui nivel de detaliu cat mai mare. Realismul imaginilor a fost conferit pe de o parte de materialele folosite precum sticla, placajul de lemn si metalul, iar pe de alta parte de sistemul de iluminat, pentru care s-a folosit o sursa de lumina mai puternica care tine locul de soare si o lumina mai difuza care simuleaza bolta cereasca. Pentru anturaj s-a folosit o combinatie de vegetatie si masini modelate integral 3d si oameni 2d.

PERSPECTIVE INTERIOR

Avand in vedere faptul ca aceste interioare sunt realizate pentru un intreg ansamblu rezidential s-a incercat acoperirea mai multor gusturi in ceea ce priveste amenajarea de interior. Astfel s-au realizat aceleasi incaperi in mai multe stiluri, cu influente clasice, art nouveau, pana la postmodernism. Pentru aceasta lucrare s-au construit modelele 3d a obiectelor de mobilier de diverse influente, pentru a inspira un grad cat mai ridicat de realism. Materialele folosite imita cu mare strictete toate proprietatile materialelor reale. Iluminarea este realizata printr-o sursa de lumina exterioara care simuleaza lumina soarelui si diverse surse de lumina interioara ce completeaza atmosfera specifica fiecarei incaperi.

PLANURI DE PREZENTARE

Planurile de prezentare pentru ansamblu Lotus Residences au fost realizate integral din modelul 3d. Pentru pardoseala s-au folosit texturi care respecta proportiile, culoarea si modul de dispunere a materialelor reale. Obiectele de mobilier au fost construite cat mai detaliat posibil.

FOTOMONTAJ

Fotomontajul a fost realizat pe baza unor poze luate din elicopter. Pentru a realiza o integrare cat mai realista in fotografie s-a urmarit surprinderea unghiului din poza reala pentru modelul 3d si apoi setarea luminii pentru a fi identica intensitatii si pozitiei soarelului din momentul cand a fost facuta fotografia. In final, pentru o contopire cat mai buna cu poza terenului, s-au aplicat o serie de corecturi asupra conturului imaginii din modelul 3d, a balansului de culori si a constrastului.

ANIMATIA DE EXTERIOR

Aceasta animatie a fost, pentru noi, la acel moment, o piatra de incercare. Dorinta beneficiarului a fost sa realizam o prezentare cat mai apropiata de calitatea imaginilor 3d si in acelasi timp sa inseram un segment de localizare a terenului. In acest sens, pentru realizarea acestui material, am organizat o filmare din elicopter a zonei, am folosit in paralel si imagini din satelit, am randat aproape dublul duratei filmului in probe (practic randand filmul de 3 ori) si am angajat un tehnician de montaj care sa ne ajute la definitivarea produsului final.