[ română ] | english | deutsch
 
 
Arhitectura Modelare 3D Amenajari Interioare Consultanta Despre noi Contact Blog
 
  Proiecte de modelare 3D  
 

PIN GARDEN

Data : 05-2008
Adresa : Brasov
Client : Trend Imobiliar
 

PERSPECTIVE EXTERIOR

Ansamblul rezidential Pin Garden este alcatuit din patru cladiri de apartamente P+2+M, identice intre ele, asezate pe un teren in panta. Constructia modelului 3d a inclus modelarea terenului dupa curbele de nivel, asezarea drumului pe terenul in panta, constructia cladirii prototip si apoi pozitionarea cladirilor pe teren. Acoperisul a prezentat o serie de complicatii la modelarea 3d datorita ruperii de panta, a lucarnelor si a ferestrelor de tip velux. In ceea ce priveste texturile, s-au cautat imagini care sa redea cat mai realistic materialele de lemn si piatra. Sistemul de lumini folosit a fost astfel configurat pentru a sublinia jocul de volume pe fatade si pentru a scoate in fata texturile folosite in modelul 3d.

PERSPECTIVE INTERIOR

Imaginile de interior surprind doua tipuri de apartamente (3 camere si 4 camere). Fiecare camera are propria personalitate prin cromatica, mobilier si obiectele decorative. Texturile folosite acopera o gama variata, de la simple culori de pereti pana la piatra, lemn, sau tapet. Mobilierul construit pentru aceste interioare este de factura moderna, cu linii drepte. Pentru iluminatul interior s-a folosit o serie de lumini de tip "photometric", care simuleaza cu mare precizie caracteristicile corpurilor de ilumniat din realitate.  

ANIMATIE

Filmul prezinta ansamblul rezidential Pin Garden din doua puncte de vedere: o privire aeriana din care se observa pozitia cladirilor de apartamente pe terenul in panta, cat si o privire de la nivelul ochiului, prin care se vizualizeaza o trecere prin aceasta dezvoltare imobiliara. Datorita numarului mare de cadre necesare pentru aceasta animatie, a fost necesara o optimizare a modelului 3d (reducerea numarului de poligoane si modificarea proprietatilor texturilor). Traseul filmului a fost stabilit impreuna cu beneficiarul si a fost gandit ca inceputul sa coincida cu sfarsitul putand fi difuzat prin repetare fara sa se observe ca s-a terminat.